Ciasteczka. Nieskończenie wiele pomysłów na pyszną przekąskę!

[REKLAMA]

Ciasteczka – poręczne, różnorodne, przepyszne! Idealne na piknik, do pracy i jako przekąska do kawy w trakcie dnia. Poznaj najlepsze pomysły na ciasteczka i wybierz przepis idealny dla siebie!

 Ciasteczka to szybki i prosty deser! Na dodatek można przygotowywać je na wiele sposobów – również w wersji fit, bezglutenowej czy wegańskiej. Poznaj najlepsze pomysły!

Ciasteczka – dla każdego coś dobrego!

Ciasteczka są doskonałe na co dzień i od święta. Można przygotowywać ciasteczka korzenne – idealne na Święta Bożego Narodzenia, ciasteczka czekoladowe w kształcie serduszek na Walentynki, a także ciastka dyniowe czy imbirowe – wyśmienite na jesień i zimę.

Ciasteczka wegańskie

Pyszną wegańską przekąską są ciasteczka z ciecierzycy i masła orzechowego. Ta niezwykle sycąca przekąska, bogata w białko oraz nienasycone kwasy tłuszczowe, pozwala zaspokoić nie tylko głód, ale także ochotę na coś słodkiego. Intensywnie orzechowy smak, czekolada i wanilia to wyśmienite połączenie.

Jakie składniki są potrzebne do zrobienia wegańskich ciasteczek z ciecierzycy i masła orzechowego? Potrzeba przede wszystkim odsączonej z zalewy bądź ugotowanej ciecierzycy, masła orzechowego, syropu z agawy, proszku do pieczenia, a także cukru wanilinowego i pokrojonej czekolady. Ciasteczka są bardzo proste w przygotowaniu. By je zrobić wystarczy… zmiksować wszystkie składniki, dodać czekoladę i upiec w piekarniku!

Aromatyczne ciasteczka idealne na jesień i zimę!

Miłośników czekolady, na dodatek zapracowanych na co dzień, z pewnością zachwycą szybkie ciasteczka czekoladowe bez pieczenia. Do ich przygotowania potrzebne są płatki kukurydziane, gorzka czekolada, olej kokosowy, syrop z agawy, cukier z wanilią oraz suszona żurawina. Ciasteczka są intensywnie czekoladowe, a na dodatek idealne dla wegan!

Świetnym pomysłem na jesienne i zimowe wieczory są również ciasteczka piernikowe bez glutenu. Potrzebny jest do nich drobny cukier do wypieków, cukier z wanilią bez glutenu, śmietana 18%, jajko, mąka bezglutenowa, migdałowa, proszek do pieczenia, cynamon, sól oraz zmielone lub utarte z anyżem goździki i kakao. Piecze się je tylko 20 minut dzięki czemu idealnie nadają się na wizytę niespodziewanych gości!

Słodkie ciasteczka dla łasuchów!

Miłośników słodkości z pewnością zachwycą czekoladowe ciastka ze słonym karmelem. To idealne połączenie, które świetnie będzie się komponowało z popołudniową kawą lub herbatą. Do ich przygotowania potrzeba podstawowych składników m.in. mąki, masła, jajka, cukru i proszku do pieczenia. Słony karmel przygotujemy z cukru, śmietanki 36%, masła i soli.

Ciasteczka można przygotowywać na różne sposoby. Świetnie nadają się jako przekąska niezależnie od pory dnia i roku!

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*